Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden officieel geopend op 26 juni 2017
Geplaatst op

Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden officieel geopend op 26 juni 2017

Begin deze week opende wethouder Theunis de compleet vernieuwde afscheidslocatie De Vier Jaargetijden op begraafplaats Zegestede aan de Rucphensebaan. “Door deze drastische renovatie kunnen we nog beter inspelen op de veranderende wensen van nabestaanden”, zegt Annette van de Meene, directeur van Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede. “Een waardig afscheid draagt bij aan de verwerking van het overlijden van een dierbare. Hier is letterlijk en figuurlijk alles in huis om deze persoonlijke en vaak emotionele gebeurtenis tot een gedenkwaardig moment te maken.”

“We konden niet meer voldoen aan de grote vraag naar de beschikbaarheid van het crematorium op bepaalde tijdstippen”, verklaart de directeur de rigoureuze metamorfose. “Als je van ver moet komen en de afscheidsdienst vangt om 09.00 uur aan, is dat niet bepaald handig. Bovendien wilden we naast de huidige condoleanceruimte aan de Ionweg een tweede ruimte die in te richten is voor kleinere gezelschappen. Bij het afwegen van alle opties bleek het pand aan de Rucphensebaan uitermate geschikt hiervoor. Alleen was het interieur nogal gedateerd.”

Ontmoetingsruimte
“Voor de verbouwing van start ging, hebben we eerst gesproken met ondernemers uit de uitvaartbranche en hun wensen in kaart gebracht”, verduidelijkt Annette van de Meene. “Afscheidsdiensten lijken zelden meer op de klassieke uitvoering van tien jaar geleden. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden om een uitvaart een persoonlijk karakter te geven, oneindig. In principe zeggen wij tegen alles ja, tenzij de wet en fatsoensnormen worden overschreden. Onze missie is om op een ongewoon moment met gewone mensen een buitengewone herinnering te creëren. Alles wat aan die ervaring bijdraagt is welkom. Rouwen is intens en beleef je met al je zintuigen. Daarom hebben we in de ontmoetingsruimte een bar geplaatst zodat iedereen bij ontvangst wat te drinken aangeboden kan krijgen.”

Open dag
“Luke Rommens, een ware pro op hospitalitygebied, heeft onze catering naar een concurrerend horecaniveau getild”, stipt de directeur aan. “Ook hiervoor geldt dat praktisch alles kan: van worstenbrood tot Chinese maaltijden en van smeuïge cake tot tapas. Nadien, als de ergste spanning is geweken, kan men binnen of op het terras van De Vier Jaargetijden desgewenst het glas heffen op de overledene. Vanaf 5 juli kan deze gehele locatie per dagdeel besproken worden. Dan hoeft men niet steeds op de klok te kijken en krijgt men alle gelegenheid om het afscheid naar eigen inzicht vorm te geven. Aan alles is gedacht om het onze gasten zo comfortabel mogelijk te maken, tot aan akoestiek, klimaatbeheersing en geurbeleving aan toe. De inrichting is sereen en warm. Indachtig de verschillende associaties die De Vier Jaargetijden oproepen, hebben we drie wanden met kunstwerken die op eigen wijze geïnterpreteerd kunnen worden. Op zondag 2 juli zetten wij tussen 13.00 en 15.00 uur onze deuren wijd open. Iedereen is dan welkom om een kijkje te nemen.”

Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden
Begraafplaats Zegestede
Rucphensebaan 95
4706 PH Roosendaal

0164-745424
info@4jaargetijden.nl
www.4jaargetijden.nl