Begraven

Begraafplaats Zegestede

Asbestemmingsmogelijkheden

regelement

Veelgestelde vragen

Is er op de locatie een fietsenstalling aanwezig?

Onze locaties beschikken over een (overdekte) fietsenstalling.

Kan ik op de locatie gebruik maken van een verschoontafel voor baby’s?

Al onze locaties beschikken over een afgesloten ruimte waar u de baby kunt verschonen. U kunt hiernaar vragen bij onze medewerkers.

Zijn er op de locatie aangepaste toiletten voor minder valide?

Onze locaties beschikken over aangepaste toiletten voor minder valide.

Zijn er op de parkeerplaats laadpalen aanwezig?

Wij beschikken nog niet over laadpalen op onze parkeerplaatsen.

Zijn er voldoende parkeerplaatsen?

Al onze locaties beschikken over voldoende parkeerplaatsen. Op deze parkeerplaatsen kunt u gratis parkeren. Tevens zijn er invalidenparkeerplaatsen die dicht bij onze locaties liggen.

Zijn huisdieren welkom?

Indien de directe nabestaanden hun huisdier (en) mee willen nemen naar het afscheid, dan is dit, binnen grenzen der redelijkheid, mogelijk.

Wat kost een begrafenis?

De kosten van een uitvaart zijn sterk afhankelijk van de individuele wensen. Aan begraven is een huurtermijn, een grafmonument of een asbestemmingskeuze aan is verbonden. Uiteraard heeft ook de gereserveerde tijd en cateringkeuze invloed op de totale kosten. SCB Zoom- en Zegestede heeft een overzicht van al haar tarieven op haar website geplaatst. Deze kunt u hier raadplegen. De tarievenlijst bevat alleen tarieven van diensten die door de Stichting worden aangeboden. Diensten zoals rouwvervoer, opbaringen en drukwerk worden door uw uitvaartondernemer verzorgd en in rekening gebracht.

Wie is de aanvrager/opdrachtgever van de begravenis?

Degene die tijdens de regeling van de uitvaart het aanvraagformulier voor de crematie tekende is voor SCB Zoom- en Zegestede de opdrachtgever.

Is er een tijdsbestek waarin de begrafenis moet plaatsvinden?

De begrafenis mag niet eerder dan 36 uur en niet later dan 6 werkdagen na het overlijden plaatsvinden. Zo nodig kan via de Officier van Justitie toestemming gevraagd worden hiervan af te wijken. Bijvoorbeeld, omdat er nog iemand uit het buitenland over komt.

Wat gebeurt er met de bloemen na een begrafenis of crematie?

U kunt verschillende bestemmingen geven aan de bloemstukken. Deze kunt u direct op het graf leggen of mee naar huis nemen. Het is ook mogelijk de bloemstukken bij de rustplaats van een andere dierbare weg te leggen of ze te doneren aan een kerk. Wanneer u geen bestemming heeft voor de bloemen plaatsen wij deze op een speciaal daarvoor ingericht bloemenmonument.

Is het mogelijk om zonder kist te cremeren/begraven?

De mogelijkheid bestaat een overledene op een zogenaamde plank, voorzien van een vlakke onderkant, met een opstaande rand, te cremeren/te begraven. Er mogen geen lichaamsdelen zichtbaar zijn. (lijkwade verplicht)