Lichtjesavond zondag 19 november 2023
Geplaatst op

Lichtjesavond zondag 19 november 2023

Een avond die in het teken stond van in het licht zetten van onze dierbaren. Door het aansteken van kaarsen, door het luisteren naar muziek en gedichten. Maar vooral door het samen stil staan bij zij die wij moeten missen.

Ruim 55 namen zijn er gezongen door de Cantores van onze Lieve Vrouw onder leiding van Joseph Dekkers. Voor veel mensen was dit een heel bijzonder moment. De vele mailtjes die wij ontvingen voor het namen zingen, vaak met een persoonlijk verhaal, doet ons elk jaar opnieuw beseffen wat het voor mensen betekent om de naam van hun dierbare te horen zingen.

Onze spreekster die haar verhaal heeft gedeeld met de mensen in de zaal en met de mensen thuis die de bijeenkomst via ZuidWest tv konden volgen.  Om te vertellen hoe het is om je partner te moeten missen en hoe zij dit grote verdriet een plaats probeert te geven.  Wij zijn haar bijzonder dankbaar.

Martine van de Kar en haar muzikanten, Thomas Zagers, pianist en Joost Verbraak op de trompet hebben de avond opgeluisterd met prachtige troostrijke muziek.

Namens de Gemeente Roosendaal was burgemeester Han van Midden aanwezig om stil te staan bij het thema van dit jaar “samen, niet alleen”.

Het weer gooide helaas wel ons programma in de war. Waar anders buiten mensen een waxinelichtje konden plaatsen tussen cilindertjes van keramiek in het kunstwerk “ik, jij wij samen” van Gea Korpel- Beskers was dit door de wind en de regen helaas niet mogelijk. Ook de Cantores konden helaas niet buiten staan waardoor de beleving toch net iets anders was.

Dank ook voor de inzet van de vrijwilligers van Rouwbegeleiding West- Brabant.

We kijken terug op een goed bezochte, warme en troostrijke avond.

Mocht u de avond hebben gemist. Dan kunt u terugkijken via https://www.zuidwestupdate.nl/tv/evenementen-speciale-uitzendingen/?v=14fc6f3b-5802-4d27-ab18-268a3db18b29