Begraafplaats Zegestede

 

Ga snel naar:

Aula’s en ontmoetingsruimte

 • Aula Drie Zwanen
  Aula De Drie Zwanen

Aula De Drie Zwanen Zegestede en ontmoetingruimte

300 zitplaatsen

Faciliteiten
De aula van crematorium Zegestede te Roosendaal is uitgerust met een projector en een projectiescherm met een doorsnede van 3,5 meter. Via dit scherm wordt de presentatie getoond. Afbeeldingen of video’s in de landschap/liggende stand worden hierop het meest optimaal (beeldvullend) weergegeven.

De aula is op verschillende manieren in te delen zodat ook kleinere gezelschappen op een gepaste, intieme manier kunnen worden ontvangen.

 • Geborgen opstelling

Aula Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden en ontmoetingsruimte

80 zitplaatsen

Faciliteiten
De inrichting van de aula kan op 3 manieren voor u klaargezet worden. Uiteraard zijn deze opstellingen slechts suggesties en zijn wensen leidend.

 • Indeling Traditioneel
  Bij de indeling Traditioneel staan de banken in de lengte van de aula in rijen opgesteld. De overledene krijgt een plaats voorin de aula naast het spreekgestoelte, het dichtst bij de openslaande deuren waar de overledene de aula door zal verlaten.
 • Indeling Vijverzicht
  De indeling Vijverzicht biedt zicht op de binnentuin en vijver. De banken staan in gebogen rijen in de breedte van de aula opgesteld.
 • Indeling Omarming
  De overledene krijgt een centrale plaats midden in de aula. Familie en genodigden kunnen rondom de overledene plaats nemen.

Bij iedere opstelling is rekening gehouden met de weergave van beelden en het optimaal ten gehore brengen van muziek.

Eten en Drinken

Bij de borrel streekgenoten

Muziek en Beeld

Hieronder tref je de informatie aan die je nodig hebt voor het aanleveren van jouw muziek
en – of beeldmateriaal.

Kijk ook eens naar onze mogelijkheden voor het maken van een geluids- en / of beeldopname van het afscheid.

Uitzenden van de plechtigheid via internet

Het live uitzenden van het afscheid via internet stelt ook diegenen die niet bij het laatste afscheid aanwezig kunnen zijn, in staat dit toch mee te beleven. Familie of vrienden, bijvoorbeeld in het buitenland, kunnen het afscheid hierdoor op hetzelfde moment volgen.

Om een live verbinding tot stand te brengen, ontvang je een persoonlijke link. Deze kun je zelf aan de betreffende personen verspreiden.

Prijs €50,00

Opname van de plechtigheid

Je kunt een geluids- en/ of beeldopname van het afscheid laten maken. De aula is hiervoor uitgerust met een beeld- en geluidsregistratiesysteem van HD kwaliteit. Wij zetten de opname voor jou op een USB.

Je hebt de mogelijkheid om opnames te laten maken van het afscheid, zonder afnameverplichting. Je kunt tot 30 dagen na de plechtigheid de opname bestellen. Indien je geen opname wenst, wordt de registratie na deze periode verwijderd. Wanneer je vrijblijvend van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, dan dien je dit op het opdrachtformulier expliciet aan te geven.

De wet op de privacy staat ons alleen toe een opname te maken, wanneer hier expliciet toestemming voor is gegeven door de opdrachtgever. 

Prijs opname

HD-opname in wisselende stand
€ 82,50

Beeldmateriaal aanleveren

Het videosysteem wordt aangestuurd door Windows computers. Dit betekent dat, in principe, standaard afbeeldingen, presentaties en video’s afspeelbaar zijn. Voorbeelden van geaccepteerde bestanden zijn JPG, GIF, BMP, TIFF, PDF, PPT, PPTX, MPG en WMV bestanden.

Aanleveren beeld en geluid
Aanleveren kan via USB of via e-mail (WeTransfer) naar planning@scbzz.nlOm ons goed op jouw komst voor te bereiden, dienen wij 24 uur voor jouw komst over de bestanden te beschikken. Een duidelijke orde van dienst is hierbij noodzakelijk. Je kunt jouw PowerPoint presentatie via de uitvaartondernemer, of rechtstreeks via ons e-mailadres, kenbaar maken.

Voor het afgeven van  beeld- en videomateriaal kan je een telefonische afspraak maken via de afdeling planning, telefoonnummer 0164-745421

Muziek aanleveren

Aanleveren kan via USB of via e-mail (WeTransfer) naar planning@scbzz.nlOm ons goed op jouw komst voor te bereiden, dienen wij 24 uur voor je komst over de bestanden te beschikken. Een duidelijke orde van dienst is hierbij noodzakelijk.
Je kunt jouw muziekwensen via de uitvaartondernemer, of rechtstreeks via ons e-mailadres, kenbaar maken.

Voor het afgegeven van audio-, beeld- en videomateriaal kan je een telefonische afspraak maken via de
afdeling planning, telefoonnummer 0164-745421.

Live muziek

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om live muziek ten gehore te (laten) brengen. Elektrisch versterkte apparaten kunnen worden aangesloten op het muzieksysteem van SCB Zoom- en Zegestede en er is een losse microfoon. Het is verstandig om 24 uur vóór de plechtigheid aan te geven welke voorzieningen nodig worden geacht.

Muziekstuk

Muziekkeuze is zeer persoonlijk en kan geheel naar jouw wensen worden verzorgd. SCB Zoom- en Zegestede beschikt over een modern muzieksysteem met een uitgebreide en veelzijdige muziekcollectie. Hebben wij jouw gewenste nummer niet in ons bezit dan schaffen wij dit nummer voor jou aan.

Begraven en asbestemming mogelijkheden

Begraafplaats Zegestede bestaat uit tien cirkelvormige grafvelden.

Bij een begraving kan door de nabestaanden een keuze gemaakt worden voor een algemeen of een particulier graf, een particulier familiegraf of een particulier graf/familiegraf in de cirkel vrije vormgeving.

Er is op begraafplaats Zegestede een grafcirkel waar bij een begraving zoveel mogelijk tegemoet gekomen wordt aan de islamitische regels en gebruiken.

Lees meer over begraven >

Bekijk mogelijkheden voor asbestemming op de begraafplaats >

Begraafplaats Zegestede

Praktische Zaken

Is er een rolstoel aanwezig?

Op al onze vestigingen is een rolstoel aanwezig. Indien u hiervan gebruik wenst te maken dan graag vooraf de rolstoel reserveren.

Huisdieren en hulphonden

In onze crematoria zijn (hulp)honden ook van harte welkom. Indien de directe nabestaanden graag hun hond mee willen nemen naar de plechtigheid, is dit mogelijk. Wij zorgen ervoor dat ook voor hem of haar een ‘glaasje’ water gereed staat.

Ringleiding

In al onze aula’s is er een ringleiding aanwezig.

Bloemen

Wilt u voor de dienst bloemen laten bezorgen dan kunt u dit o.a. bij een van de onderstaande bloemisten regelen.

Bloemisten Roosendaal >

Neemt u zelf bloemen mee naar de plechtigheid, dan vragen wij u vriendelijk deze minimaal 30 minuten voor aanvang van de plechtigheid af te geven bij de gastvrouw of de receptie.

 

Hotels

Wilt u in Roosendaal overnachten?

Ga naar Booking.com >

Veelgestelde vragen

Is Begraafplaats Zegestede met het openbaar vervoer te bereiken?

Bagraafplaats Zegestede is met het openbaar vervoer te bereiken.

Navigeer naar Begraafplaats Zegestede (via 9292.nl) >

Is er op de locatie een fietsenstalling aanwezig?

Onze locaties beschikken over een (overdekte) fietsenstalling.

Kan ik op de locatie gebruik maken van een verschoontafel voor baby’s?

Al onze locaties beschikken over een afgesloten ruimte waar u de baby kunt verschonen. U kunt hiernaar vragen bij onze medewerkers.

Zijn er op de locatie aangepaste toiletten voor minder valide?

Onze locaties beschikken over aangepaste toiletten voor minder valide.

Zijn er op de parkeerplaats laadpalen aanwezig?

Wij beschikken nog niet over laadpalen op onze parkeerplaatsen.

Zijn er voldoende parkeerplaatsen?

Al onze locaties beschikken over voldoende parkeerplaatsen. Op deze parkeerplaatsen kunt u gratis parkeren.

Zijn huisdieren welkom?

Indien de directe nabestaanden hun huisdier (en) mee willen nemen naar het afscheid, dan is dit, binnen grenzen der redelijkheid, mogelijk.

Wat kost een begrafenis?

De kosten van een uitvaart zijn sterk afhankelijk van de individuele wensen. Aan begraven is een huurtermijn, een grafmonument of een asbestemmingskeuze aan is verbonden. Uiteraard heeft ook de gereserveerde tijd en cateringkeuze invloed op de totale kosten. SCB Zoom- en Zegestede heeft een overzicht van al haar tarieven op haar website geplaatst. Deze kunt u hier raadplegen. De tarievenlijst bevat alleen tarieven van diensten die door de Stichting worden aangeboden. Diensten zoals rouwvervoer, opbaringen en drukwerk worden door uw uitvaartondernemer verzorgd en in rekening gebracht.

Wie is de aanvrager/opdrachtgever van de begravenis?

Degene die tijdens de regeling van de uitvaart het aanvraagformulier voor de crematie tekende is voor SCB Zoom- en Zegestede de opdrachtgever.

Is er een tijdsbestek waarin de begrafenis moet plaatsvinden?

De begrafenis mag niet eerder dan 36 uur en niet later dan 6 werkdagen na het overlijden plaatsvinden. Zo nodig kan via de Officier van Justitie toestemming gevraagd worden hiervan af te wijken. Bijvoorbeeld, omdat er nog iemand uit het buitenland over komt.

Zijn er naast koffie en cake nog andere cateringmogelijkheden?

SCB Zoom- en Zegestede beschikt over volledig ingerichte moderne keukens en biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld koffie/thee met cake, koekjes, bonbons of broodjes te gebruiken. Onze mogelijkheden reiken echter veel verder. De catering biedt een verscheidenheid aan consumpties, aan warme en koude hapjes en kan onder andere een complete koffietafel en een warm en koud buffet verzorgen. De Stichting biedt ook arrangementen aan. Bij de keuze voor een arrangement wordt, voor een vast bedrag per persoon, onbeperkt koffie, thee en water geschonken en, afhankelijk van het gekozen arrangement, broodjes of een assortiment van koeken en bonbons aangeboden. De Stichting heeft een cateringfolder opgesteld, waarin uitgebreide keuzemogelijkheden en de daarbij behorende tarieven vermeld staan.

Klik hier om de Eten en Drinken mogelijkheden te bekijken.

Is het toegestaan eigen consumpties mee te nemen om te nuttigen tijdens de condoleance?

Wegens de strenge HACCP normen en de daarmee gepaard gaande verantwoordelijkheden kan de Stichting helaas geen door de familie zelf meegebrachte consumpties serveren. De Stichting blijft verantwoordelijk voor de kwaliteit en hygiëne en kan deze verantwoordelijkheid niet dragen voor zelf meegebrachte consumpties. (HACCP is opgesteld door de voedsel- en warenautoriteit en is een methode die organisaties verplicht moeten toepassen om de veiligheid van voedselproducten te waarborgen).

Hoeveel tijd voor het afscheid dien ik de horeca wensen kenbaar te maken?

Het tijdig beschikken (48 uur voor uw komst) over uw horeca wensen, helpt ons enorm bij het treffen van de juiste voorbereidingen. Zo kunnen we tijdig onze bestellingen doen en de personeelsbezetting afstemmen op uw wensen en gezelschap.

Hoeveel tijd voor het afscheid dien ik de orde van dienst, de muziekkeuze, beeld- en of videomateriaal aan te leveren?

Om ons goed op uw komst voor te bereiden, dienen wij tenminste 24 uur voor uw komst over deze gegevens te beschikken. Indien het afscheid op maandag plaats vindt dan graag vrijdag uiterlijk voor 14.00 uur aanleveren.

Is het mogelijk een opname van het afscheid te maken zonder afname verplichting?

Ja dat kan. Wanneer u vrijblijvend van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, dan dient u dit op het opdrachtformulier expliciet aan te geven. U kunt dan tot 30 dagen na het afscheid de opname bestellen. Indien u geen opname wenst, wordt de registratie na deze periode verwijderd. Wanneer er geen toestemming is gegeven voor het maken van een opname dan wordt deze niet gemaakt en kan deze dus ook niet op een later tijdstip worden besteld.

Wat gebeurt er met de bloemen na een begrafenis of crematie?

U kunt verschillende bestemmingen geven aan de bloemstukken. Deze kunt u direct op het graf leggen of mee naar huis nemen. Het is ook mogelijk de bloemstukken bij de rustplaats van een andere dierbare weg te leggen of ze te doneren aan een kerk. Wanneer u geen bestemming heeft voor de bloemen plaatsen wij deze of een speciaal daarvoor ingericht bloemenmonument.

Is het mogelijk om zonder kist te cremeren/begraven?

De mogelijkheid bestaat een overledene op een zogenaamde plank, voorzien van een vlakke onderkant, met een opstaande rand, te cremeren/te begraven. Er mogen geen lichaamsdelen zichtbaar zijn. (lijkwade verplicht)

Kan ik u helpen?

Heeft u nog aanvullende vragen? Dan staan wij u graag te woord. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag bereiken van 8.30 – 16.30 uur.

0164-745424
info@scbzz.nl

Facebook Begraafplaats Zegestede Feed