Crematorium Zegestede

Welkom bij crematorium Zegestede

Crematorium Zegestede te Roosendaal ligt direct naast de gelijknamige begraafplaats. Zegestede heeft de beschikking over twee aula’s. Aula De Drie Zwanen bevindt zich in het crematorium zelf en een aula in Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden.  Je kunt hieruit een keuze maken afhankelijk van de grootte van je gezelschap en jouw wensen.

Aula De Drie Zwanen heeft 300 zitplaatsen en biedt een prachtig uitzicht op de binnentuin. De serene aula van Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden heeft 80 zitplaatsen. De aula’s beschikken over een ontvangstruimte voor je gasten, een familiekamer die voor intimiteit zorgt voor de naaste familie en een ontmoetingsruimte voor na de plechtigheid. Tevens zijn deze aula’s voorzien van audiovisuele apparatuur en kunnen er opnames gemaakt worden. Na het afscheid kun je met jouw gezelschap terecht voor de condoleance. Er staat een horecateam voor je klaar dat je gastvrij ontvangt en dat gespecialiseerd is in het verzorgen van condoleances voor grote en kleine groepen genodigden. Zowel het tijdstip als de duur van de plechtigheid bepaal je zelf. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij het crematorium.

Aula’s en ontmoetingsruimte

 • Aula De Drie Zwanen

Aula De Drie Zwanen Zegestede en ontmoetingruimte

300 zitplaatsen

Faciliteiten
De aula van crematorium Zegestede te Roosendaal is uitgerust met een projector en een projectiescherm met een doorsnede van 3,5 meter. Via dit scherm wordt de presentatie getoond. Afbeeldingen of video’s in de landschap/liggende stand worden hierop het meest optimaal (beeldvullend) weergegeven.

De aula is op verschillende manieren in te delen zodat ook kleinere gezelschappen op een gepaste, intieme manier kunnen worden ontvangen.

 • Vijverzicht

Aula Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden en ontmoetingsruimte

80 zitplaatsen

Faciliteiten
De inrichting van de aula kan op 3 manieren voor u klaargezet worden. Uiteraard zijn deze opstellingen slechts suggesties en zijn wensen leidend.

 • Indeling Traditioneel
  Bij de indeling Traditioneel staan de banken in de lengte van de aula in rijen opgesteld. De overledene krijgt een plaats voorin de aula naast het spreekgestoelte, het dichtst bij de openslaande deuren waar de overledene de aula door zal verlaten.
 • Indeling Vijverzicht
  De indeling Vijverzicht biedt zicht op de binnentuin en vijver. De banken staan in gebogen rijen in de breedte van de aula opgesteld.
 • Indeling Omarming
  De overledene krijgt een centrale plaats midden in de aula. Familie en genodigden kunnen rondom de overledene plaats nemen.

Bij iedere opstelling is rekening gehouden met de weergave van beelden en het optimaal ten gehore brengen van muziek.