Over Zoom- en Zegestede

Op een ongewoon moment, met gewone mensen, een buitengewone herinnering creëren.

Dat is waar Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede zich dagelijks mee bezig houdt.

crematieruimte

Rondleiding

Als je meer wil weten over onze crematoria dan kan dat. We organiseren opendagen maar geven ook rondleidingen. Indien je geïnteresseerd bent in de mogelijkheid voor een rondleiding dan kun je hierover bellen 0164-745424 of een mailtje sturen naar secretariaat@scbzz.nl. Indien we een opendag organiseren staat dit vermeld bij onze nieuwsberichten.

Jaarlijks mogen wij voor meer dan 180.000 gasten een bijzondere taak vervullen rondom het laatste afscheid. Dat doen wij zowel in Bergen op Zoom – crematorium Zoomstede, als in Roosendaal – crematorium Zegestede, begraafplaats Zegestede en Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden.

Bestuur SCB Zoom- en Zegestede

Crematorium Zoomstede in Bergen op Zoom, crematorium en begraafplaats Zegestede en Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden maken deel uit van Stichting Crematoria Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede. De Stichting heeft een bestuur dat bestaat uit 5 leden.  Het bestuur laat zich bijstaan door de directeur die belast is met de dagelijkse leiding en behartiging van de zaken van de Stichting.

De Stichting heeft ten doel: het aanbieden van facilitaire dienstverlening, zodat, volgens de wens van de overledenen en/of diens nabestaanden, rekening houdende met alle voorkomende levensbeschouwingen en mits uitvoerbaar binnen de geldende wet- en regelgeving, op passende wijze crematies en plechtigheden voor begrafenissen kunnen worden uitgevoerd, alsmede activiteiten op cultureel en educatief terrein die passen binnen de doelstelling en sfeer van de Stichting.