Stilstaan bij overleden dierbaren tijdens Lichtjesavond op 19 november 2017
Geplaatst op

Stilstaan bij overleden dierbaren tijdens Lichtjesavond op 19 november 2017

Ook dit najaar organiseert de werkgroep Allerzielen traditiegetrouw allerlei activiteiten om de herinneringen aan onze overleden dierbaren levend te houden. In Roosendaal zijn wel enkele opvallende veranderingen. “De datum, 19 november, is iets later dan normaal”, geeft de werkgroep te kennen. “Bovendien houden we voor het eerst een Lichtjesavond. Deze herdenkingsbijeenkomst, waarbij de begraafplaats gedeeltelijk is verlicht door fakkels, wordt gekenmerkt door een sereen en intiem karakter.”

“Dankzij het gebruik van hedendaagse rituelen, symbolen en kunstvormen krijgt Allerzielen een steeds persoonlijkere invulling. Met deze Lichtjesavond geven wij gehoor aan de groeiende behoefte om in een vertrouwelijke sfeer het gemis van een dierbare te delen. En om met elkaar stil te staan bij het verdriet, maar ook bij het leven”, legt de werkgroep uit.

“Tijdens de herdenkingsbijeenkomst is er muziek, een persoonlijk verhaal en worden er gedichten voorgedragen. Een extra dimensie aan dit samenzijn wordt gegeven door De Cantores van O.L. Vrouw, o.l.v. Joseph Dekkers, die op verzoek de namen van overleden dierbaren zingen, een indrukwekkende ervaring die de nabestaanden vaak diep in het hart raakt. Aansluitend krijgt men een graflichtje uitgereikt en kan het graf van de overledene op eigen gelegenheid worden bezocht. Na afloop van de herdenkingsbijeenkomst krijgen de deelnemers een troostvolle kop koffie, thee of soep aangeboden. Op deze sfeervol verlichte en dankbare ontmoetingsplaats is overigens iedereen welkom, ongeacht religie of achtergrond”, benadrukt de werkgroep.

De Lichtjesavond vindt plaats op zondag 19 november bij Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden, Begraafplaats Zegestede, Rucphensebaan 95 in Roosendaal. Aanvang: 17.30 uur.

Indien u wilt dat de naam van uw overleden dierbare gezongen wordt, dient u dit vóór 16 november door te geven via email: secretariaat@zoomenzegestede.nl.